Metody przedłużania rzęs 2D, 3D, 4D-5D oraz HOLLYWOOD

Metody przedłużania i zagęszczania

Metoda 1:1
W tej metodzie do jednej naturalnej rzęsy aplikujemy jedną rzęse syntetyczną. Efekt przy tej metodzie jest bardzo naturalny. Taka aplikacja dobrze sprawdza się u osób z gęstymi rzęsami. Osoby z rzadkimi przy takim przedłużeniu mogą czuć niedosyt. Do przedłużania rzęs używa się odpowiednich do tego klejów - zazwyczaj klej o czarnym kolorze, który jeszcze bardziej podbija czerń rzęsy. Sztuczne rzęsy są odpowiednio dobierane - pod względem długości, profilu i grubości - w zależności jakie mamy rzęsy naturalne i jaki efekt chcemy uzyskać

Metoda 2:1 i 3:1
Te dwie metody zaliczają się już do metod objętościowych. Do jednaj naturalnej rzęsy klientki przyklejamy dwie lub trzy rzęsy syntetyczne. Taka aplikacja zapewnia nam zagęszczenie oraz przedłużenie. Zaraz po założeniu może nam się wydawać że powieka jest ciężka ale to tylko złudzenie. Rzęsy do metod objętościowych są dużo cieńsze i w żaden sposób nie obciążają naturalnego włosa. Metoda 2:1 i 3:1 świetnie nadaje się do codziennego noszenia, nie wygląda sztucznie ani nie naturalnie.

Metody od 4:1 do 8:1
Są to metody w których do jednej naturalnej rzęsy możemy przykleić 4-8 rzęs syntetycznych. Taka metoda doskonale nadaje dla osób które mają bardzo rzadziutkie rzęsy naturalne. Takie metody używane są również okazjonalnie np. na ślub, na wesele, na sylwestra itp.

Przeciwwskazania do wykonania zabiegu przedłużania rzęs są następujące:
- brak naturalnych rzęs,
- zapalenie spojówek,
- zespół suchego oka,
- zaćma,
- infekcje oka,
- jaskra,
- infekcje bakteryjne, wirusowe, grzybicze oka lub jego okolicy,
- trwała na rzęsach,
- łysienie,
- chemioterapia (aplikacja możliwa dopiero po zakończeniu pełnego leczenia),
- opryszczka,
- nadpobudliwość i brak cierpliwości.


Przyczyny szybszego wypadania rzęs:
- ciąża (na skutek zmian hormonalnych),
- uszkodzenia rzęs w przeszłości (naruszenie cebulki rzęsy),
- tarcie oczu,
- stosowanie wodoodpornych kosmetyków bądź kosmetyków na bazie tłuszczu.